Tres anys fent xarxa!

[CATALÀ]   CASTELLANO–>LINK

Fa tres anys, després d’una vista a l’ERA Architecture (enllaç), vam tornar carregats d’il·lusió cap a casa i vam decidir compartir un dels coneixement que havíem après en aquell indret: el cultiu d’espirulina per l’autoconsum.

Allí també vam aprendre a situar l’espirulina en una visió holística. Ens vam donar compte que no podem desvincular l’espirulina dels moviments socials. L’espirulina es considerada el millor aliment del món segons la FAO, així doncs, segons la Xarxa no s’hauria de poder comercialitzar amb ella. L’alimentació és un dret propi de les persones i per tan no es pot comercialitzar amb el menjar mentre hi ha persones que moren de  gana.

Amb aquesta filosofia, potser utòpica, amb una mica d’incertesa, i amb cabassos d’il·lusió, vam decidir explorar amb altres formes de funcionament. Així vam començar a crear la xarxa entre amics, oferint l’espirulina com un bé de la natura, resignats a vendre-la; compartint els coneixements com quelcom del qual no se’n pot traure un profit; i vam fer nostra la frase que diu: “L’espirulina ni es compra ni es ven, l’espirulina s’auto-cultiva i es regala!”

Tres anys després fem un balanç que supera de totes totes les espectatives inicials: més de 150 persones han començat un cultiu familiar, més de 1500 visites mensuals al web i , espirulinaires presents arreu de la península ibèrica, i també en diversos països europeus, i aquest any les soques també estan arribant a l’amèrica del sud.

Per altra banda, també volem fer un balanç que de vegades és invisible, i aquest resulta de la il·lusió que veiem despertar en nosaltres mateixes i en les persones del voltant cada cop que expliquem les formes de cultiu, i especialment quan compartim la filosofia, aquella que inicalment semblava utòpica. Com hem repetit vàries vegades, totes les activitats i materials de la Xarxa són gratuïts, o més ben dit a preu lliure; cadascú decideix aportar el que vol o el que pot, sense quantificar cap dels intercanvis; Un canvi de paradigma que ens porta cap al bé comú, com a únic final del camí, on no hi ha lloc a l’individualisme solitari, o al lucre especulatiu.

Per últim,  fem una crida a totes les persones que així ho desitgin en col·laborar económicament amb la Xarxa. En la pròxima entrada detallarem el perquè d’aquesta crida, si ja en tens ganes pots fer la donació mitjançant Paypal en aquest enllaç. Per altres mètodes de pagament contacta amb nosaltres.

Sopar spirulinaire tardor 2012
Sopar spirulinaire tardor 2012

7 comentaris

  1. Hola!
    Soy alumno de Agroecología en Chiclana (Cádiz), sigo una dieta vegetariana y estoy muy interesado en poder cultivar la espirulina en mi casa. Me podéis decir como conseguir la semilla y el kit de iniciación? Gracias.
    Salud!

  2. Hola vivo en Canarias y me gustaría conseguir cepa de espirulina para el autocultivo en mi hogar. Ya lo e intentado con otras personas pero no quieren compartirla. No entiendo su egoísmo. Si por favor me podéis ayudar. Espero vuestra respuesta. Muchas gracias.

  3. Me interesa contactarlos para lo del cultivo de la espirulina en casa. Me parece un proyecto fascinante y quiero saber todo lo que sepan al respecto pero no entiendo Catalán. Me podrían escribir en español? Gracias! Cati

    1. hola cati,en la pagina de inicio hay suficiente informacion para el cultivo es cuestion de buscar.el tema de la cepa no hay problema aora mismo tengo 5litros,cuando tenga un poco mas empezare a enviar.busca y si tienes alguna duda lo dices ok.saludos verde azules

      1. Hola! Había escrito un mensaje anteriormente preguntando cómo podría conseguir la semilla o cepa. Soy de Cádiz y por aquí no encuentro nada. Gracias!

    2. Hola de nuevo! Hace días que había escrito un mensaje preguntando cómo podría conseguir la semilla o cepa. Podrías ayudarme? Soy de Cádiz y por aquí no encuentro nada. Gracias!

  4. hola espirulaires!bon soparillo,si señor.ben dit juan,per una vida mes justa.saludos y moltes grasis per fe aquesta gran feina

Leave a Reply