Per tal d’aprofitar al màxim les propietats de l’espirulina fresca, convé no coure-la. A partir de 42ºC, alguns nutrients fràgils comencen a ser desnaturalitzats per la calor. És el cas de les vitamines per exemple, els enzims, els pigments antioxidants, etc.

La vitamina C permet a l’organisme assimilar el ferro dels aliments*. Per això, ingerir espirulina juntament amb una font de vitamina C assegura una assimilació òptima del ferro contingut en l’espirulina. Una bona manera de consumir l’espirulina pot ser en dejú juntament amb un suc de fruites com la llimona, la taronja o el kiwi.
De forma general, l’espirulina pot acompanyar qualsevol tipus de plat. Si disposem d’espirulina fresca, la quantitat de receptes possibles és infinita: simplement untada sobre una rodanxa de pa i amb una gota d’oli d’oliva, podrem gaudir d’un tresor nutricional extraordinari. A aquesta rodanxa li podem afegir formatge fresc, queda simplement meravellós. Es pot barrejar l’espirulina fresca en un iogurt, un suc de fruites i verdures, etc. L’espirulina fresca correctament escorreguda amb prou feines té sabor: es pot assimilar al gust de les avellanes o espinacs frescos.
quantitats

La quantitat d’ingesta diària de espirulina recomanada variarà segons els beneficis buscats. Un esportista en fase d’entrenament o de competició pot consumir fàcilment 10 a 12 g d’espirulina seca al dia, mentre que una persona consumint espirulina per al seu benestar i reforçar la seva vitalitat consumirà entre 2 i 5 g de espirulina seca al dia.
És important conèixer que no hi ha problemes davant de sobredosi en el consum d’espirulina. L’únic problema que podria ocasionar en algunes persones, és l’efecte netejador que té l’espirulina sobre el cos humà.

 

*Nota: l’espirulina no conté Vitamina C