Taller especialmente enfocado a espirulineros que quieran conocer más sobre el cultivo de espirulina sentando las bases para poderse dedicar profesionalmente. (También abierto a personas que quieran conocer más sobre el cultivo ya sea para autoconsumo o producción). Es lectura recomendada el manual de cultivo que se puede descargar en este mismo web) Programa y horarios: Viernes 11 de octubre (Inicio:16h.  Cierre: 19h.) Conocer la espirulina Propiedades nutricionales de la espirulina Degustación de la espirulina y cómo reconocer su calidad. Introducción en su cultivo Sábado 12 de octubre: (Inicio 10h. Cierre: 19h.) El porqué del cultivo de la espirulina Fases del cultivo de esiprulina MétodoContinuar llegint

Tens ganes de començar a conrear la microalga espirulina? Aquesta primavera es farà un taller a Pàmies Hortícoles conjuntament amb la Dolça Revolució per aprendre a cultivar l’espirulina a casa. Programa:– Propietats nutricionals de l’espirulina.– Degustació i com esbrinar la qualitat de l’espirulina comercial.– Principis bàsics de cultiu de la microalga espirulina.– El dia a dia del cultiu. Aportació recomanada: 20 €. A més del programa didàctic el preu del taller inclou tast de diferents espirulina i material didàctic sobre com conrear. Inscripcions en aquest enllaç Places limitades !!! DATA dissabte 13 de juliolContinuar llegint

El proper dijous 16 de maig durant tot el dia es celebrarà una jornada d’aqüicultura de les algues i les seves aplicacions a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Una jornada on s’analitzen diferents aplicacions de les algues i les microalgues. Fem ressò especial de presentació que realitzarà Ester Falgàs, productora d’Espirulina Natural a nord de Barcelona. Enllaç el pograma Cursos per professionals Per les persones que es volen dedicar professionalment al cultiu de l’alga espirulina, s’informa que els cursos aquest any es reprendran entre els mesos d’Agost i Setembre i es realitzaran a la província de Lleida. Cursos per l’autoconsum SiContinuar llegint

El passat cap de setmana la Xarxa Espirulina va ser present un any més a la trobada de espirulinaires La Spiruchonade que es realitza al Tourbes (el sud de França) entorn el cultiu d’espirulina, així com les seves propietats, organitzada por Uni-vers la vie, a les instalacions de Spirulina Solutions Durant els festival es va gaudir de música diversa, així com xerrades sobre el cultiu d’espirulina a l’interior, el cultiu d’espirulina nòmada, i on la Xarxa Espirulina també es va presentar explicant la seva tasca amb els 9 anys d’història.  També es va realitzar la presentació dels sistemes de monitoreig d’OpenSpirulina, els qual van tenirContinuar llegint

Taller especialmente enfocado a espirulineros que quieran conocer más sobre el cultivo de espirulina sentando las bases para poderse dedicar profesionalmente. (También abierto a personas que quieran conocer más sobre el cultivo ya sea para autoconsumo o producción, es lectura recomandada le manual de cultivo que se puede descargar en este mismo web) Programa y horarios: Viernes 5 de octubre (Inicio:16h.  Cierre: 19h.) Conocer la espirulina Propiedades nutricionales de la espirulina Degustación de la espirulina y cómo reconocer su calidad. Introducción en su cultivo Sábado 6 de octubre: (Inicio 10h. Cierre: 19h.) El porqué del cultivo de la espirulina Fases del cultivo de esiprulina MétodoContinuar llegint

La tela de filtratge és la que permet separar la biomassa d’espirulina del medi aquàtic on viu, per tal que ens la puguem menjar. La tela que es recomana utilitzar ha de ser de nylon per tal que es pugui netejar amb rapidesa. El filtre es recomana que estigui situat entre 30-40 micres. (que pot correspondre a 400-450 fils per  cm².)   Els espirulinaires que porten més dies recollint potser s’hauran donat compte que el procés de filtrar cada cop tarda més, i l’espirulina “cola” més a poc a poc. Aquest fet es degut a que el filtre es va obturant i necessita un bonContinuar llegint