Com cultivar:

  • Diseño de módulos para la producción a pequeña escala de Spirulina. Joan Solé. 100p (+119p apéndices) Enlace. Junio 2012. Castellano.

Trabajo de investigación para facilitar el cultivo de espirulina en casa. Hay una parte muy extensa de búsqueda de información de los parámetros del cultivo y después se presentan cinco métodos distinto de cultivo: individuales, colectivos, para terrazas, balcones, campo y hasta en el interior.

  • Manual (molt,molt resumit) sobre el cultiu autònom d’espirulina. Xarxa espirulina. Català i traduit al castellà. 2 pàgs. CATALÀ CASTELLANO ACTUALITZAT 23 ABRIL 2012

Manual de dos fulls editat per la Xarxa Espirulina que intenta englobar tots els conceptes bàsics de cultiu i de creixement de l’espirulina. Al ser sols de dos pàgines hi ha molta informació en poc espai –> Perill de no entendre res. Ideal per consultar si hi ha alguns conceptes que no son clars.

  • Producción de espirulina: lo esencial. Antenna Technologies. Castellà. 15 pàgs. Enllaç

L’associació Antenna de Suïssa fa anys que treballa contra els problemes de la malnutrició a Àfrica. Ens han fet arribar el seu manual per tal de distribuir-la. Informació pràctica i essencial.

  • Cultivez votre spiruline. Jean Paul Jordan. Francés i traduit al català. 211 pàgs. FRANÇAIS CATALÀ

Com menjar-la: (en breu veure “Com Menjar-la“)

  • Algunes receptes del simpàtic Spirumanne Enllaç (francés)
  • Video (en anglès) de com menjar l’espirulina fresca. Denise Fox

Si tens alguna recepta, envia-la amb la foto a: xarxaespirulina [at] moviments.net

Aspectes nutricionals i usos:

  • Uso tradicional y actual de la espirulina” Aquest document elaborat per la Universidad Autónoma del Estado de México amb vuit pàgines explica l’ús tradicional i actual de l’espirulina. Per als qui els agradi el món científic aquest és bon un document ben referenciat. (Castellà 8 pàgs.)
  • Earth food spirulina” Aquest llibre escrit en Anglès, explica com aquesta alga “pot transformar la nostra salut i la del planeta.” Es centra sobretot amb les propietats nutricionals de l’espirulna, i com aquesta ajuda al nostra cos, amb els beneficis de la ingesta diària d’aquesta alga. Després explica el perquè també és beneficiosa pel medi ambient, donades la poca quantitat de recursos que necessita per ser cultivada. (Anglès 97 pàgs.)
  • Les petites nouvelles de la spiruline” és una síntesi de tot el que passa arreu que té relació amb l’espirulina. En forma de publicació mensual des del gener del 2003 escrit en llengua Francesa per en Jean-Paul Jourdan, qui ha dedicat gairebé tota la seua vida a l’estudi d’aquesta microalga. A l’enllaç us podeu descarregar gratuitament totes les publicacions.

On comprar-ne:

L’objectiu de la xarxa no és en cap cas de comercialitzar l’espirulina. Creiem que l’espirulina se l’ha de produir cadascú a casa seua, i en el seu defecte regalar-la. Des de la xarxa posem les màximes facilitats per que tothom pugui cultivar-la, així doncs fem defensa de l’autoproducció del propi menjar que inevitablement ens porta cap a un consciència i ens permet començar a dibuixar un altre paradigma on l’empoderament propi propicia la il·lusió i la felicitat.