Noves varietats d’espirulina

Fa poc un grup d’espirulinaires va anar a buscar de noves varietats d’espirulina a França!

Habitualment es coneixen unes cuantes varietats d’espirulina. A Catalunya l’any passat vam cultivar la varietat Paracas, procedent de sudamèrica, que es va trobar a un llac que te el mateix nom que la varietat. Aquesta varietat té forma d’ona.

Espirulina paracas

I vam anar a casa d’en Mathieu a buscar una altra varietat, l’espirulina lonar. Aquesta té la forma més d’espiral.

Espirulina lonar

S’ha de matitzar que les propietats nutricionals (gairebé) no depenen de la varitetat d’espirulina (Ref: Jacques Falquet) sino que depenen, i molt, de la seua forma de cultiu i recolecció, i especialment del seu secatge.

Aquesta nova varietat, com ja em dit, la vam traure de Cal Mathieu, qui va contactar molt amablement amb la Xarxa dels Espirulinaires. En Mathieu viu prop de Carcassone, França; i fa un cultiu industrial, però extremadament artesanal. Cada dia sense excepció dedica moltes hores i passió a fer la recolta, que sempre combina amb el so de Mozart, per tal fer una recol·lecció més tranquila per l’espirulina.  Compta amb un gran test de qualitat: ell mateix. Quan recolleix és ell mateix qui tasta i decideix el temps de secatge. En autèntic artesà que es dedica a vendre espirulina. Tot i això, cal dir que des de la Xarxa Internacional de  Culivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària,  NO recolzem la compra ni la venta d’espirulina…

Ara que ja tenim nova varietat, aviat començarem a difondre’n el cultiu!

A la pròxima entrada us explicarem com va anar “la cata” d’espirulina que vam realitzar per celebrar l’equinocci de primavera!

Leave a Reply