Sobre la xarxa

La Xarxa Internacional de Cultivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària va nèixer l’any 2009.

 

 

L’objectiu principal és: Promocionar el cultiu autònom a petita escala d’espirulina per la sobirania alimentària. Aquest objectiu és desglosa en quatre parts:

 • Ser conscients del paper que pot tenir l’espirulina com a ésser de la natura en la nostra alimentació diària. Tan en les seues propietats extraordinàries com en la no necessitat d’ús.
 • Aprendre i experimentar amb el cultiu d’espirulina.
 • Promocionar, difondre i transmetre el cultiu autònom a petita escala d’espirulina.
 • Establir una xarxa de petits productors d’espirulina per tal de facilitar experiències, resoldre dubtes i mantenir el contacte.logo spiru quadrat

Declaració de principis espirulinàires.

La Xarxa Internacional de Cultivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària neix amb l’objectiu de divulgar l’espirulina cultivada a petita escala i de forma artesana per tal de poder disposar d’una alimentació sana, saludable, autosuficient i de forma respectuosa amb l’entorn.

Reivindiquem que l’alimentació és un dret propi de les persones, i no es poden considerar els aliments com a béns de mercat.

L’espirulina ha contribuït, i contribueix, juntament amb altres microorganismes, en fer possible la vida amb aquest planeta gràcies a l’enorme captació de CO2 que ella transforma amb oxigen. Gràcies a les seues propietats nutricionals també ha contribuït, i contribueix, en facilitar una dieta sana i equilibrada, sent conscients que l’espirulina és prescindible per a tal.

Considerem que l’espirulina forma part dels béns comuns de la humanitat, com l’aire, la terra, l’aigua, etc., que no poden entrar dins la política del comerç. Es per això que l’espirulina ha de ser distribuïda més enllà de la lògica del mercat capitalista a tothom que així ho desitgi per tal de poder-la cultivar.

S’ha de matitzar que els espirulinàires no donem suport al consum d’espirulina com a complement alimentari. Sino que recolzem el consum i cultiu d’espirulina com una eina per caminar cap a la sobirania alimentària individual i col·lectiva.

Les activitats, materials, informació i documentació provinents dels espirulinàires sempre seran entregats a preu obert a tothom que així n’expressi el seu desig i es consideri oportú.

Creiem que els intercanvis han de ser bidireccionals per tal de ser efectius. Des de la Xarxa sempre es dóna sense esperar res a canvi, proposant que sigui l’altra part qui escolleixi la reciprocitat d’aquest intercanvi.

Les espirulinàires,    Gener 2011**

**Actualitzat Primavera 2016

 

Si vols més informació sobre la Xarxa Espirulina contacta a través del correu:

xarxaespirulina @ moviments.net

9 comentaris

 1. Hola.Estoymuyinteresado en obtenerla cepa deespirulina para hacer mi propio cultivo,
  ya que me preocupa mucho la buena alimentacion y natural,yo tambien cultivo plantas comestibles y es fabuloso porque se nota. Explicarme donde puedo hacer la donacion y todo lo relacionado de coste de kit etc tengo mas amigos interesados. saludos

 2. Hola me gustaria contactar con vosotros para que me informeis sobre el cultivo de la espirulina en exterior, vivo en Menorca, y quiero saber si la isla reune las oncidiones metereológicas necesarias para el cultivo. Gracias saludos

  1. Hola Maite, l’illa reuneix unes condicions molt properes pel cultiu de s’alga espirulina. A illes veïnes com mallorca o eivissa ja s’està cultivant. Si estàs interessada envia correu a la xarxa mitjançant: xarxaespirulina@moviments.net

 3. Hola! Estic molt interessada en obtenir el kit per iniciar el meu propi cultiu d’espirulina! Com ho hauria de fer? Moltíssimes gràcies!

  1. Hola Laia!
   En quin lloc et trobes? Segons com podries venir a la jornada espirulinaire del diumenge 11 d’agost. Veure la portada del web per més info. Sinó envia un correu a xarxaespirulina@moviments.net indicant el lloc i ja ens fiquem en contacte!
   salut

 4. Buenas Tardes!
  cuando volvéis a quedar? tengo muchas ganas de aprender a cuidarla y cultivarla en casa…
  De conseguir la cepa y poder alimentarme de ella y poder dársela a mis familiares y amigos, un saludo

 5. Bona tarda, voldria saber quan torneu a fer un d´aquestos cursos, per a saber com cultivar-la a casa??

 6. (Message pour Joan)
  Bonjour Joan,

  Bien reçu votre demande de traduction de mon Manuel en catalan. Pas de problème, vous pouvez le faire traduire, mais j’attire votre attention sur les points suivants :
  le Manuel existe sur Internet en plusieurs versions. La seule que je maintiens à jour est celle qui est sur le site http://petites-nouvelles.pageperso-orange.fr/
  Il existe (sur ce même site) une traduction du manuel en castellano, en version résumée mais suffisante pour bien des usages.
  Si vous faites la traduction, je veux la recevoir et l’inclure dans mon site ci-dessus (en notant l’origine de la traduction).
  Savez-vous qu’il existe en france une Fédération des Spiruliniers de France qui a à peu près les mêmes objectifs que vous ? Son président est producteur de spiruline en Catalogne française et je pense que vous seriez intéressés à le rencontrer ?

  J.P. Jourdan

Comments are closed.